Categories
General News

12th ESTO festival: Helsinki, Tartu and Tallinn from June 28 – July 3, 2019

The final schedule and details about passes for ESTO 2019 have been announced for the 12th ESTO festival held in Helsinki, Tartu and Tallinn from June 28 – July 3, 2019.

 2019

ESTO 2019 will take place one week before the National Song and Dance Festival. The international festival brings together Estonians and their friends from around the globe, to celebrate Estonian heritage, culture, sports and community in Estonia.

The festival begins with an open air event in central Helsinki on June 28. This will be followed by an opening party on the Tallink-Silja Line’s M/S Silja Europa, which will bring ESTO 2019 participants to Tallinn. The festival moves on to Tartu, where a global Estonian ESTO song festival will be held in the historic Town Hall Square. A youth congress and global fraternity get-togethers will be organized, with ESTO pub nights capping off each evening. Performers, already participating in the Song and Dance Festival, will also perform at the ESTO 2019 opening in Helsinki and the
ESTO Song Festival in Tartu.


“The ESTO tradition started in 1972, when Estonians from around the world gathered in Toronto to celebrate their culture. These events were critically important to maintaining our language, culture and community during the Soviet occupation, outside of Estonia,” explains ESTO 2019 chairman Sirle Sööt. “It’s just as important now for our global Estonian community to come together and be connected with our culture and each other in Estonia in 2019.”

Download more information in English here: 

***

ESTO 2019 programm on paigas ja passid varsti müügis
ESTO 2019 pressiteade 16. septembril 2018


XII ülemaailmsete eesti kultuuripäevade ESTO2019 programm 28. juunist 3. juulini Helsingis, Tartus ja Tallinnas on üldjoontes valmis ning passide hinnad peakomitee poolt kinnitatud. Piiratud arvul passe eelmüügi hinnaga tuleb müüki oktoobris.

ESTO2019 toimub nädal enne laulu- ja tantsupidu, tuues kokku eestlased ja nende sõbrad üle maailma, et tähistada üheskoos Eesti Vabariigi 100. juubelit.

AVAMISESEST HELSINGIS
ESTO pidulik avamine toimub Helsingis 28. juunil. Toomkirikus toimuvale aktusele järgneb avakontsert Senati väljakul. Ärimehed, noored ja esinejad kogunevad Helsingisse aga juba päev varem, et laiendada oma kontaktvõrgustikku Soome lahe majanduspiirkonnas, värskendada teadmisi Soome ja Eesti suhetest ning valmistada ette suurt avatseremooniat. Noorte tulevikukonverentsile Helsingi ülikoolis jõuavad ka need estolased, kes saabuvad Helsingisse avapäeva hommikul. Õhtul suundutakse Tallink Silja laevaga M/S Silja Europa Tallinnasse, laeval on pidulik õhtusöök ja ESTO avapidu tantsu ja muusikaprogrammiga. Hommikul viivad ESTO bussid ja rong estolased Tartusse.

MILLEKS ESTO?
“ESTO traditsioon pärineb aastast 1972, kui eestlased Läänes kogunesid Kanadasse Torontosse, et üheskoos au sees hoida Eesti kultuuri ja traditsioone. ESTO-de tähtsus on seisnenud kriitilises vajaduses hoida alal eesti keelt, kultuuri ja eestlust Nõukogude okupatsiooni ajal, kui ei olnud võimalust Eestit kül astada,” selgitab ESTO2019 juht Sirle Sööt Rootsist. “Sama oluline on ESTO traditsioon ka täna, et alal hoida üle ilma laialipillutatud eestlaskonnas eestlust ja ühtsuse tunnet, seda nii omavahel väljaspool Eestit kui ka suhetes Eestimaaga”.

By Kristi Barrow

Loves all things Estonian. Especially Crafters Elderflower gin. Aussie born.

Leave a Reply