Categories
Consular News

The Embassy of Estonia in Canberra announces photo competition!

The Embassy of Estonia in Canberra would like to announce a photo competition!

Inspired by our community member Ron Baum’s photo, we are planning to open a photo exhibition in our Embassy during the first half of 2023. We aim to showcase relations between Estonia and Australia throughout the history, including through stories captured through the lenses of our community. The exhibition has been planned to be permanent and will be located in the area at the embassy, where all visitors have access to.

Estonian men relaxing on the grounds in front of the Temporary Parliament House when they were employed in the building of the infrastructure for Australia’s new Federal Capital, called Canberra just few weeks after their arrival in Australia.
Estonian men in front of the Temporary Parliament House, Canberra.
Photo: Ron Baum

We can display 12 photos and we ask everyone’s help to put together this exhibition!

To take part in the photo competition:

  • Send us an electronic copy of the photo no later than Estonian Independence day on 24.02.2023 by e-mail embassy.canberra@mfa.ee. In case you don’t have a digital copy of the photo, you can just capture it with your phone.
  • We would prefer pictures with the horizontal orientation with a possibility to enlarge it to the printed measurements 8×12” (20x30cm) in the case the photo is selected for the exhibition
  • Don’t forget to add your name, the name of the person who took the photo (if known) and a short story (In English) about the picture including the names of people in it (as much as you have that information). In the case a photo will be chosen for the exhibition, the description can be edited later. The more interesting the story behind the picture, the more chances of it being selected!

We are hoping for everyone’s participation in this photo competition!

***

Eesti Vabariigi saatkond Canberras kuulutab välja fotokonkurssi!

Inspireerituna meie Eesti kogukonna liikme Ron Baum’i fotost (lisatud postitusele), soovime 2023 I pooles avada meie saatkonna ruumides fotonäituse. Fotonäituse eesmärgiks on näidata Eesti ja Austraalia suhete arenemist läbi ajaloo, sh läbi meie kogukonna silmade ja lugude. Näitus on planeeritud olema alaline ning hakkab paiknema saatkonnas alal, kuhu on ligipääs ka kõigil meie saatkonna külalistel!

Kokku on meil võimalik näitusele panna 12 fotot ning paluksime teie kõigi kaasabi näituse kokkupanekul!

Fotokonkursil osalemiseks:

  • Saada meile hiljemalt Eesti Vabariigi aastapäevaks 24.02.2023 e-kirjaga aadressile embassy.canberra@mfa.ee pilt fotost, mida omalt poolt näitusele pakuksid, juhul kui Sul pole fotot digitaalsena, sobib ka telefoniga tehtud foto.
  • Näituse ühtse üldpildi tagamiseks, on eelistatud horisontaalse paigutusega fotod, mida oleks võimalik juhul, kui foto osutub väljavalituks, suurendada väljatrükituna mõõtmeteks 8×12 tolli (20×30 cm).
  • Lisa kindlasti foto esitaja nimi, autori nimi (kui on teada) ning lühike kirjeldus, mida/keda fotol on kujutatud, sh mis aastast või ajajärgust foto pärineb. Esitaja ja autori nimi (kui on teada) ning fotoga seotud lugu lisatakse foto alla, palume see tekst saata inglise keeles, teksti saab juhul kui foto osutub väljavalituks, hilisemas faasis veel viimistleda. Mida toredam on fotoga seotud lugu, seda suurem on tõenäosus, et see osutub fotonäitusele väljavalituks!

Loodame teie kõigi aktiivsele osalusele!